ŞANLIURFA / HALİLİYE - Haliliye Görme Engelliler Ortaokulu

Haliliye Görme Engelliler Ortaokulu

DAĞETEĞİ MAH. DAGETEĞİ YOLU SK. NO 19/1 HALİLİYE / ŞANLIURFA
Vizyon
Dünyada uygulanan görme engellilere yönelik eğitim modellerini okulumuzda uygulamak, İlköğretimin amaçlarını gerçekleştirmek, Bilgisayarı yaşamında kullanacağı düzeyde öğretmek, İyi bir yabancı dil öğrenmelerini sağlamak, Ülkemizde ve dünyada görme engelliler konusunda model okul olabilmek, Bağımsız hareket edebilmelerini sağlamak, İlköğretimi bitirirken gerekli bilgi beceri ve donanımla mezun olmalarını sağlamak.
Misyon
İlköğretim ve okul öncesi çağındaki görme engelli bireylerin Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, topluma yararlı, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmek; Engellerinden kaynaklanan fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, yetersizliklerini aşıp bağımsız, yaratıcı, üretken bireyler olmalarını sağlamak; Onları gören bireylerin ulaştığı en yüksek başarı düzeyinin üzerine çıkarmak; Bilimsel, sosyal, kültürel, zihinsel yönden en iyi düzeyde gelişimlerini sağlamaktır.
Yatakhane Koğuşu :22
08.50-15.10
Ulaşım
Okulumuza şehir içi halk otobüslerinden 52 nolu hat gelmektedir.(Karşıyaka yazar)
Okul servisi yoktur.
Yerleşim Yeri
Okulumuzun bulunduğu yerleşim yeri yeni yerleşim alanı olup civarda bir site vardır.
Okulumuz Şehir Merkezine 7 km uzaklıktadır.